Als ontslag nabij is

2 min gelezen

Wanneer de doelen en ambities van een werkgever en werknemer te ver uit elkaar beginnen te liggen, kan het soms zijn dat de werknemer niet lang meer in dienst blijft bij de werkgever. Dan kan outplacement een fijne oplossing zijn voor de werknemer. De werknemer voor wie ontslag op de loer ligt kan een outplacementbudget krijgen, zodat hij of zij een ondersteunende partij kan inschakelen voor het outplacement traject. Bij outplacement wordt de werknemer ondersteund, geadviseerd en begeleid bij de zoektocht naar een nieuwe werkomgeving die wel bij hem of haar past.

Outplacement begeleiding in groepen en individueel

Dit bedrijf biedt outplacement trajecten voor individuen maar ook groepsoutplacement. Er is altijd aandacht voor het individu en zijn of haar wensen voor een nieuwe werkomgeving. Het groepstraject is flexibel en doelgericht en traint in kleine groepen. Voor outplacement op maat geldt dat er één consulent is die de werknemer vanaf de start begeleidt en zowel coach als vraagbak is. Door verschillende interventies wordt de kans op slagen zo groot mogelijk gehouden. Er worden ook sollicitatietrainingen geboden. Tot slot is er een inloopspreekuur op dinsdagen van 9 tot 11 in Haarlem. Hier kun je vragen stellen die beantwoord worden door de medewerkers van Enroute.

Voordelen van outplacement bij Enroute

Bij Enroute zijn snelheid, daadkracht en duidelijkheid kernaspecten. De doorlooptijd is kort, de benadering persoonlijk en er worden deskundige adviseurs ingezet. Je kunt vrijblijvend kiezen voor een oriënterend kennismakingsgesprek. Bij outplacement wordt gebruik gemaakt van professionele testinstrumenten zoals competentie- en beroepskeuzetesten. Elke twee weken vindt contact met de trajectbegeleider plaats en de spreeklocatie zal in de buurt van de werknemer zijn. Er wordt toegang tot de vacaturezoekmachine gegeven en een jobhunter ondersteunt de werknemer tijdens de banenjacht.