Begin de opleiding tot ploegleider NIBHV

2 min gelezen

Op de bedrijfsvloer moeten verschillende BHV’er aanwezig zijn om in noodsituaties alles in goede banen te leiden. Echter moet er ook een ploegleider NIBHV aanwezig zijn die voor het beheer en de controle van de middelen van de ploeg zorgt en daarnaast ook ervoor zorgt dat de ploeg blijft oefenen. Bij G4S Training & Security kun je de opleiding tot ploegleider NIBHV volgen. 

Een ploegleider zorgt dat alles in goede banen geleid wordt 

Een ploegleider NIBHV geeft leiding aan en of meerdere bedrijfshulpverleners op de werkvloer. Niet alleen moet er gecontroleerd worden in hoeverre alles goed verloopt in geval van een noodsituatie maar ook dat alle middelen aanwezig zijn en of de BHV’ers blijven oefenen voor het geval zich een calamiteit op de werkvloer voordoet. Daarom is het van belang dat deze zaken bij de opleiding tot ploegleider NIBHV aan bod komen. 

Met de opleiding ploegleider NIBHV leer jij alle facetten van het vak

Wanneer een deelnemer de opleiding tot ploegleider NIBHV gevolgd heeft, dan kan de deelnemer leiding geven aan een BHV-ploeg op de werkvloer. Dit houdt in dat de ploegleider de situatie kan verkennen, kan communiceren, brandbestrijding kan uitvoeren, kan ontruimen, de schade kan beperken tot een minimum en hulpdiensten kan alarmeren. 

Verleng jouw diploma door de herhalingscursus 

Voordat je aan de opleiding kunt deelnemen, moet je in het bezit zijn van een geldig BHV-diploma van het NIBHV. Zodra je de opleiding bent gestart, begin je aan zowel de theorie als de praktijk. Beide worden aan het einde van de opleiding getoetst en bij voldoende resultaat ontvang jij het diploma. Dit certificaat is een jaar geldig en zal daarna met een herhalingscursus verlengd moeten worden om ploegleider NIBHV te blijven bij jou op de werkvloer. Zo creëer jij met jouw team een veilige werkomgeving bij jouw bedrijf.