De mogelijkheden na het vervullen van een vacature civiele techniek

2 min gelezen
Techniek

Sinds een aantal jaar zijn steeds meer bedrijven op zoek naar nieuw technisch personeel. Dit komt helaas doordat er de laatste jaren steeds meer hooggeschoolde technici met pensioen gaan. Daarentegen komen er steeds minder hooggeschoolde technici van de verschillende hogescholen en universiteiten. Daarnaast ontstaan er steeds meer verschillende soorten banen in de civiele techniek. Door de combinatie van deze twee factoren, loopt het tekort steeds verder op. Hierdoor kun je als werkzoekende allerlei verschillen vacatures in deze sector vervullen. Wil je een vacature civiele techniek vervullen en hier een langere periode werken? Dan is het van belang om vooraf goed te kijken welke functie goed bij jou past. 

De verschillende werkgevers

Ben je op dit moment op zoek naar een baan in de civiele techniek? Dan kun je kiezen uit allerlei verschillende functies. Daarnaast kun je bij veel verschillende werkgevers aan de slag. Je zou ervoor kunnen kiezen om bij een aannemer aan de slag te gaan. Bij een aannemersbedrijf ben je voornamelijk commercieel bezig. Lijkt het je daarentegen leuk om voor een overheidsinstelling te gaan werken? Dan zou je kunnen kiezen voor een baan in bij een overheid, een provincie, Rijkswaterstaat of een waterschap.

vacature civiele techniek

Werken in de buitenlucht

Veel werknemers in de civiele techniek vinden het erg prettig om veel in de buitenlucht bezig te zijn. Het is in deze sector dan ook mogelijk een baan te nemen waarbij je de gehele dag buiten bezig bent. Hier zal je voornamelijk bezig zijn met de uitvoering van de werkzaamheden. Daarnaast is een baan op het kantoor natuurlijk ook mogelijk, in veel gevallen zal je hier meer de werkvoorbereidende werkzaamheden uit moeten voeren. 

Buiten werken