Hoe kom ik aan de laagste rente?

2 min gelezen
laagste rente

Je zult inmiddels wel weten dat de rente die je betaalt bij het nemen van een lenig, de vergoeding van de bank is. Deze rente wordt bepaald door het leenbedrag en het termijn van aflossing. Ook de soort lening die je neemt, speelt daarbij een rol. Denk bijvoorbeeld aan een hypotheek, een persoonlijke lening die vrijwel variabel is of ander soortige lening. Echter zal de kredietverstrekker zich moeten houden aan de nationale en misschien wel internationale voorschriften voor wat het kredietwezen betreft.

laagste rente

Echt laagste rente als eigenaar

Toch zijn er in bepaalde gevallen de laagste rente waar je voor in aanmerking kunt komen. Denk maar aan het nemen van een hypotheek voor je eigen woning. Je moet er dus echt de eigenaar van zijn.

Veranderen van kredietverstrekker

Ook kun je op een gegeven moment ervoor kiezen om van kredietverstrekker te veranderen. Je kiest dan voor een goedkopere speler op de markt, waardoor je tegen een lagere rente jouw lening kunt aflossen. Dit komt vanwege de steeds grotere concurrentie op de kredietmarkt. Kredietverstrekkers bewegen zich binnen de gestelde perken en brengen hun creativiteit aan de dag om steeds meer kredietnemers naar zich toe te trekken.

laagste rente

Laagste rente met rentemiddeling

Heb je wel gehoord van rentemiddeling? Misschien wel, misschien ook niet. Rentemiddeling is het administratief proces waarbij de hypotheekrente conform het huidig markt tarief wordt gemiddeld. Dit betekent dat deze rentevoet omlaag wordt gehaald als het markt tarief iets lager is komen te liggen. Het is wel belangrijk om aan te geven dat de hypotheek niet gewijzigd wordt en dat zaken zoals boeterente niet worden veranderd.