Je producten via Amazon aanbieden? Leer meer over Amazon advertising

2 min gelezen
hoe werkt amazon advertising

Platform marketing. Dit is iets waar veel bedrijven niet meer aan kunnen ontkomen. Platform marketing houdt in dat je je eigen producten via webshops van andere bedrijven of instellingen gaat verkopen. We hebben het hierbij dan vooral over grote aanbieders zoals Amazon. Aangezien het als kleiner bedrijf lastig is om te concurreren met dit soort grote winkels, wordt het vaak verstandig geacht er dan maar op enigerlei wijze mee samen te werken. Dit kan dus door aan platform marketing te doen bij bijvoorbeeld Amazon. Als je hier nog verder in wilt gaan, dan komt de optie van Amazon advertising al snel om de hoek kijken. Hoe werkt Amazon advertising dan, zul je jezelf afvragen. Welnu, er zijn verschillende componenten die hieronder vallen. Hieronder lees je de twee belangrijkste.

hoe werkt amazon advertising

Amazon Advertising Platform

Amazon Advertising Platform is een techniek die je vast wel herkent uit eigen ervaring: je hebt bij een webwinkel gezocht naar een bepaald product en even later zie je op andere websites reclamebanners met exact die producten, of soortgelijke, gerelateerde artikelen. Als je wilt dat jouw producten op deze manier zichtbaar worden bij potentieel geïnteresseerde consumenten, dan biedt het Amazon Advertising Platform je daarvoor de mogelijkheden die je nodig hebt.

hoe werkt amazon advertising

Amazon Marketing Services

Waar de hierboven beschreven techniek bij consumenten zichtbaar wordt bij het bezoeken van andere websites, daar zijn de Amazon Marketing Services louter bedoeld om zichtbaarheid van jouw producten te vergroten op de site van Amazon zelf. De belangrijkste optie die je hierbij hebt is adverteren bij Amazon om in de zoekresultaten bovenaan te komen. Aangezien de bovenste zoekresultaten door consumenten het eerst en het vaakst worden bekeken, levert deze vorm van adverteren je direct meer kans op om iets te verkopen.