Linkbuilding pakketten: wat en hoe?

4 min gelezen

Wilt u ook homepage backlinksElke website-eigenaar kent het wel: de problemen met het krijgen van meer bezoekers voor je website. Hoe zorg je er nou voor dat mensen je website gaan bezoeken? De voornaamste methode is natuurlijk door zoekmachines, zoals Google. Als mensen zoeken op de naam van jouw bedrijf, komen ze sowieso wel op je website terecht. Maar hoe zit dat dan met de mensen die zoeken op andere termen, bijvoorbeeld ‘stoel kopen’? Hoe zorg je ervoor dat ze op jóuw website die stoelen aanbiedt terecht komen, en niet op een andere? Dat doe je door te zorgen dat jouw site hoog geplaatst wordt in de ranglijsten van zoekmachines. De Google ranking heeft bijvoorbeeld een heleboel methodes waarmee websites beoordeeld worden. Hoe beter je website wordt beoordeeld, hoe hoger deze in de ranglijst komt te staan – en hoe meer mensen jouw website bij de zoekresultaten te zien zullen krijgen. Eén manier om deze ranglijst te manipuleren is door het aanschaffen van linkbuilding pakketten.

Wat is linkbuilding?

Verreweg de voornaamste methode die Google gebruikt om websites te beoordelen voor de ranglijsten, is het analyseren van het aantal backlinks dat een site heeft. Een backlink is een link naar jouw website op een andere website. Als veel bedrijven immers jouw website aanbevelen, betekent dat voor Google dat je website goed en populair is. Daardoor zullen ze websites met veel backlinks ook hoger in de ranglijsten plaatsen. Als website-eigenaar wil je dus dat jouw site veel backlinks heeft. En dat kan door te doen aan linkbuilding. Veel bedrijven maken gebruik van linkbuilding. Het houdt in dat je een groot aantal backlinks koopt, die vervolgens voor jou op andere websites worden gezet. Links kopen is dus de voornaamste methode om hoog op de google ranking te staan.

Linkbuilding pakketten

Wil jij graag links kopen? Dan is het verstandig om één of meerdere linkbuilding pakketten aan te schaffen. Een linkbuilding pakket is eigenlijk simpelweg een verzameling van een bepaald aantal backlinks dat je kunt aanschaffen. Zo kun je al gauw een linkbuilding pakket kopen voor zo’n 200 euro met een heleboel backlinks. Voor een relatief lage prijs kun je dus al een groot aantal links kopen. Tegenwoordig doen vrijwel alle bedrijven aan linkbuilding. Als jij als enige niet meedoet met het kopen van een linkbuilding pakket, dan wordt het erg lastig om hoog in de Google ranking te komen te staan. En zo wordt het lastig om bezoekers op jouw website te krijgen.

homepage backlinks

SEO optimalisatie

Door het gebruiken van linkbuilding zorg je ervoor dat je website wordt geoptimaliseerd voor de vindbaarheid van zoekmachines. Deze optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd: serach engine optimalization, of in het Nederlands, zoekmachineoptimalisatie. Het is niet makkelijk om je website goed te optimaliseren voor de vindbaarheid van zoekmachines, al helemaal niet omdat vrijwel alle andere grote bedrijven hun websites óók optimaliseren. Zo wordt het een soort strijd om ‘wie het hardste kan’. Eén ding is zeker: als je tegenwoordig een veelbezochte website wil creëren, móet je wel doen aan SEO optimalisatie. Kijk daarom goed rond op internet naar de verschillende linkbuilding pakketten die je kunt aanschaffen. Er zijn een heleboel verschillende soorten backlinks. Het is dus belangrijk dat je je goed inleest in de verschillende mogelijkheden, voordat je een linkbuilding pakket aanschaft.

Homepage backlinks

Backlinks zijn er in alle soorten en maten. Je kunt je er misschien niets bij voorstellen, en daarom volgt hier een voorbeeld. Als je een backlink plaatst op een pagina van een website die nauwelijks bezocht wordt, dan wordt deze backlink bijna nooit gezien door de bezoekers van de desbetreffende site. Daarom wordt deze link waarschijnlijk maar weinig gebruikt, en om deze reden kan zo’n link een zwakke backlink worden genoemd. Maar als je daarentegen een backlink op een veelbezochte pagina plaatst, bijvoorbeeld de homepage, dan zal deze wel vaak worden bekeken. Veel mensen klikken immers een site aan en blijven dan alleen even op de homepage om te kijken waar de website over gaat. Deze bezoekers gaan dus niet eens naar de andere pagina’s van de website. Homepage backlinks zijn daarom veel sterker dan andere backlinks, en dat zie je terug in de Google ranking. Een homepage backlink is voor de plek van jouw website op de ranglijsten veel nuttiger dan een backlink op een pagina die maar weinig bezocht wordt. Daarom is het verstandig dat je ervoor zorgt dat de backlinks in je linkbuilding pakket vooral op homepagina’s geplaatst worden.

Marketing strategieën

Voor elk bedrijf is het belangrijk om een goede marketingstrategie te gebruiken. Zonder de juiste reclames en de juiste positionering van jouw producten of diensten kom je helemaal nergens. Vaak gebruikt een bedrijf reclames op televisie en andere media om aandacht te trekken van de klanten. Tegenwoordig is het dus ook belangrijk om te zorgen dat je op internet genoeg bezoekers trekt. Deze dagen gaat vrijwel alles op het internet, en vrijwel iedereen die iets wil kopen, googlet eerst de naam van het product om te zien waar ze dit het beste kunnen halen. Dat is precies de reden waarom het gebruik van linkbuilding zo belangrijk is. Een bedrijf dat niet gevonden wordt op Google, is een bedrijf dat in de hedendaagse drukke markt snel verdwijnt. Als bedrijf is dat natuurlijk het laatste dat je wil. Aarzel daarom niet om zo snel mogelijk een goed linkbuilding pakket aan te schaffen. Op internet is genoeg informatie te vinden over verschillende soorten linkbuilding en het aantal backlinks dat jouw bedrijf nodig heeft. Ideaal zou natuurlijk zijn als jouw website bovenaan de ranglijst zou komen te staan. En hoe doe je dat ook alweer? O ja – backlinks, backlinks, backlinks…