Onderhoud sportveld

2 min gelezen

Goed en duurzaam onderhoud van het sportveld onderdeel van gezonde prestaties

Goed onderhoud van het sportveld levert goede prestaties op. Sporten doe je graag in een gezonde leefomgeving. Want naast dat je mooie prestaties wilt neerzetten, maakt sporten onderdeel uit van een gezonde levensstijl. Een leefomgeving met een schone lucht en schone grond hoort daarbij. Door je velden goed te onderhouden op een duurzame manier wordt een gezonde leef- en sportomgeving gecreëerd. Groen onderneming BTL heeft het vakmanschap, de expertise en het materieel om op duurzame manier de kwaliteit van sportvelden te waarborgen.

Chemievrij onderhoud van sportvelden

Onkruid vergaat niet en dat is best lastig als je een mooi glad grasveld wilt hebben om op te trainen of wedstrijden te spelen. Onkruiden zoals paardebloemen zorgen ervoor dat het gras verdwijnt en onregelmatig gaat groeien. Er werden nogal eens chemische middellen ingezet om onkruidgroei tegen te gaan. Ook om grasvelden snel te laten groeien wordt vaak chemische bemesting gebruikt. Maar ook hierin is een omslag naar duurzaamheid gaande. Gelukkig is het hierdoor ook mogelijk chemievrij sportvelden te onderhouden.

Onderhoud sportveld vanuit kennis en vakmanschap

BTL zorgt door toepassing van innovatieve onderhoudssystemen dat velden chemievrij en onkruidvrij blijven. Door het gebruik van moderne shapermachines ontstaat er een rijke bodemstructuur. Hierdoor ontstaat een diverser bodemleven wat de kwaliteit van het veld ten goede komt. De grasmat blijft zo op natuurlijke wijze gezond en heeft een snel en goed herstellend vermogen.

Totale service voor onderhoud van sportpark en sportvelden

BTL biedt een volledig dienstenpakket aan voor het  onderhoud van sportvelden en sportparken onder de noemer Sportgarant. Het onderhoud van de velden valt vandaag de dag onder de verantwoordelijkheid van de spotverenigingen zelf. Sportgarant biedt de mogelijkheid op professionele en duurzame wijze de zorg voor de velden uit te besteden. De grasmat is natuurlijk letterlijk de basis voor het maken van topprestaties. Goed onderhoud is daarom essentieel.