Veel meer creatievelingen door corona

2 min gelezen

Tijdens de coronacrisis en bijbehorende lockdowns hebben veel mensen nieuwe hobby’s gevonden. Je moest eenmaal ineens veel tijd met jezelf in huis gaan doorbrengen. Wandelen, skeeleren, schilderen en klussen zijn misschien wel de meest populaire quarantaine bezigheden geworden. Zo waren verftubes en kwasten al snel overal uitverkocht. Maar ook bij de bouwmarkten ging het gereedschap als warme broodjes over de toonbank.

Men klust steeds meer zelf

In de tijd van de lockdowns wanneer we allemaal erg lang thuis hebben gezeten, begonnen mensen om zich heen te kijken. Zo lang op dezelfde plek, dan begin je ineens te denken; ‘’Jeetje, wat hangt de deur er eigenlijk scheef bij’’. Dat, in combinatie met iets willen doen om de tijd te doden zorgde ervoor dat iedereen massaal naar de bouwmarkten ging voor een haakse slijper, een boormachine of voor een nieuwe lik verf. Mensen zijn daardoor misschien wel creatiever gaan na denken. In plaats van dat je er iemand voor langs laat komen het zelf op te lossen, omdat het even niet anders kan.

Na de piek van je hobby

Pas nadat de wereld steeds iets ‘normaler’ en vrijer werd, ga je na wat er van je hobby is overgebleven. Ga je die verf en kwasten, skeelers of haakse slijper nog wel vaak genoeg gebruiken? Het mooiste zou natuurlijk zijn dat je die hobby’s vasthoudt, zodat je in de toekomst wat creatiever bezig zal gaan zijn. Daarbij zul je vaker tijdens het klussen buiten zijn, dus pak je ook nog eens wat meer zonlicht en buitenlucht mee dan normaal. Een tip daarvoor is om te denken aan mogelijkheden en niet de snelste oplossing. Als iemand een nieuwe tafel in elkaar komt zetten is dat vast snel geregeld, maar kost het meestal ook veel geld. Bedenk je dan; hoe leuk is het om zelf dit project aan te pakken, zodat je na een tijdje trots bent op je zelfgemaakte tafel. Daar zul je dan ook langer van genieten om naar te kijken.