Adembescherming

2 min gelezen

Kies de juiste adembescherming voor je werknemers

Als er op een bedrijf met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt kan het nodig zijn adembescherming te dragen zodat je niets gevaarlijks binnenkrijgt. Hiervoor heeft G4S ook de nodige producten in het assortiment.

Diverse apparaten voor adembescherming

Adembescherming kan uit verschillende onderdelen bestaan zoals longautomaten, ademluchtcilinders en gasmaskers. Deze zijn te combineren met elkaar zodat je de beste manier van adembescherming kunt creëren.

Kies de juiste apparatuur

De keuze voor de juiste adembescherming is niet altijd even eenvoudig. Dit hangt onder andere af van de aard van de vervuiling en de tijd dat er in de vervuilde lucht gewerkt dient te worden. Als er gewerkt wordt waarbij de grenswaarden nagenoeg overschreden worden is alleen adembescherming niet meer voldoende en zijn er nog andere veiligheidsmaatregelen nodig.

Gasmasker met filter

Als je kiest voor het gebruik van een gasmasker is dit in de meeste gevallen in combinatie met een ademluchtcilinder zodat je altijd voldoende frisse lucht binnenkrijgt. De maskers kunnen voorzien worden van verschillende filters. Afhankelijk van welke gevaarlijke stof er vrijkomt tijdens de werkzaamheden kun je de daarbij horende filter kiezen.

Win altijd eerst advies in Als je als ondernemer wilt dat je werknemers veilig kunnen werken maar het moeilijk vindt te bepalen welke veiligheidsproducten daar het beste voor geschikt zijn kun je eerst informatie inwinnen bij G4S. Je kunt ze mailen, bellen of het contactformulier invullen dat je op de website vindt. Met hun advies kun je de juiste producten aanschaffen waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt