Alle voordelen van tweedehands meubels

2 min gelezen
bureaublad op maat

Ik ben recentelijk verhuisd naar een nieuw huis. Deze moest volledig ingericht worden en zelf had ik niks, behalve een bed. Als iemand die pas net is begonnen met werken en hiervoor jaren heeft gestudeerd had ik nog niet heel veel geld om uit te geven aan meubels. Daarom heb ik er voor gekozen veel van mijn meubels in een kringloop te kopen of van marktplaats af te halen. Met een beetje goed zoeken zijn er immers ook prachtige tweedehands meubels te vinden. In dit blog bespreek ik enkele van de vele voordelen van tweedehands shoppen.

Vintage, maar dan is het goedkoper

Het leuke aan tweedehands dingen is dat ze op het moment heel erg hip zijn. De wereld is immers in de greep van vintage kleding en meubelen en veel van de oude meubels die misschien nog van je oma waren, zullen niet misstaan in een modern huis. Het is dan ook heel erg leuk om in tweedehands winkels rond te lopen en ineens een prachtige bank te zien die verdacht veel lijkt om die hele dure bank die je een paar dagen geleden nieuw in de winkel had gezien. Daarnaast is tweedehands ook nog eens veel beter voor de wereld. In de huidige consumentenmaatschappij zijn mensen gewend om alles nieuw te kopen. De productie van nieuwe producten is echter heel slecht voor de wereld en door oude spullen over te nemen, in plaats van nieuw te laten maken zorg je er ook nog eens voor dat niks verspeelt wordt. Een bureaublad op maat kan dus heel leuk zijn, maar wat dacht je ervan om een oud bureaublad zelf op maat te zagen? Dit scheelt ook nog eens geld.

Enkele plekken met mooie tweedehands spullen

Het is ten zeerste aan te raden iedere zoektocht naar tweedehands spullen te beginnen op marktplaats. Er zitten enkele nadelen aan de website. Zo is het in het gebruik nogal ouderwets en niet altijd even handig en is er ook altijd het risico dat de mensen die spullen adverteren niet de beste bedoelingen hebben. Desondanks heb ik er alleen maar goede ervaringen mee. Iemand heeft zelfs een bureaublad op maat gezaagd voor mij via deze website. Als je op marktplaats niks kunt vinden zijn er ook altijd nog mooie kringloopwinkels.