Alleen het beste voor jouw BMW 1 Serie

2 min gelezen

Wat is voor jou de reden geweest dat je een BMW 1 Serie bent gaan rijden? Sprak het stoere uiterlijk jou aan? Of was het toch het sportieve en dynamische rijgedrag? Of hield jij direct van de stabiele wegligging van de auto? Waar je ook voor gevallen bent, je wil het in ieder geval in stand houden. Daarom is alleen het beste goed genoeg voor jouw geliefde auto. Dat is iets om rekening mee te houden als je constateert dat jouw velgen wel aan vervanging toe zijn. Welke velgen er op jouw auto gemonteerd worden, heeft namelijk meer invloed dan je misschien verwacht.

Onderhoud je velgen goed

Velgen zijn een enorm sterk onderdeel van jouw auto. Dat is ook wel nodig, aangezien ze samen met de banden de verbinding tussen de auto en het wegdek vormen. Dit is ook meteen de reden dat velgen het zwaar te verduren hebben. Onder andere vuil van het wegdek en remstof tasten jouw velgen aan. Niet alleen gaan de velgen er hierdoor minder mooi uitzien, ook kunnen ze beschadigd raken. Om de schade hiervan zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk om jouw BMW 1 Serie velgen goed te onderhouden. Controleer de velgen dan ook direct op schade. Zo zie je op tijd als jouw velgen aan vervanging toe zijn.

Kies de juiste velgen

Is onderhoud voor jouw BMW 1 Serie velgen niet meer voldoende? Dan is het tijd om je te oriënteren op nieuwe velgen voor jouw auto. De belangrijkste beslissing die je dan moet nemen is of je voor originele velgen of imitatie velgen gaat. Imitatie velgen zijn goedkoper, maar halen het qua kwaliteit en veiligheid bij lange na niet bij originele exemplaren. Wil je toch graag goedkopere velgen hebben? Overweeg dan eens om gebruikte originele velgen aan te schaffen. Zo profiteer je van goedkope velgen én de hoogste kwaliteit.