Alles wat je over Ripple moet weten

2 min gelezen

De organisatie Ripple is in 2012 opgericht en heeft sindsdien zijn strepen verdient in wereld van blockchain en cryptocurrency. Het is een volwaardig bedrijf dat inmiddels miljarden waard is. De XRP cryptovaluta op het Ripple netwerk is een van de populairste cryptocurrencies, wat zowel terug te zien is in de marktkapitalisatie als het handelsvolume.

Ripple heeft al veel belangrijke klanten in de financiële sector opgedaan waardoor het vertrouwen in de organisatie en de cryptocurrency steeds groter wordt. Klanten zijn onder andere Bank of America, Royal Bank of Scotland en UBS. Ook diverse investeringsmaatschappijen en grote bedrijven zoals Google en Santander staan sterk achter deze blockchain technologie.

Wat zijn de voordelen van Ripple?
Hedendaagse betaalsystemen zijn verouderd en er bestaan veel systemen die langs elkaar werken. Het Ripple netwerk is betrouwbaar, snel, goedkoop en erg makkelijk te implementeren.

Ripple is ontworpen om diverse betaalsystemen te laten samenwerken door gebruik te maken van smart contracts. Transacties worden net als bij Bitcoin vastgelegd in een grootboek, dat de Ripple Consensus Ledger wordt genoemd.
SnelheidDe problematiek van Bitcoin is onder ander de transactie snelheid. Afhankelijk van de meegestuurde miners-fee is een transactie op het Bitcoin netwerk over het algemeen niet snel en wordt dit zeker niet direct ontvangen.

Transacties op het Ripple netwerk zijn direct en worden direct gevalideerd en geaccepteerd. Ripple kan duizenden transacties per seconde verwerken, waardoor dit een uitstekend systeem is voor de financiële sector.

GoedkoopHet implementeren van het Ripple netwerk is relatief goedkoop en erg gemakkelijk voor de bancaire wereld. Daarnaast is XRP op dit moment betaalbaar en zijn de transactiekosten extreem laag. Zeker als je dit vergelijkt met BTC.

Bron: www.bitvavo.com