Breng zekerheid in jouw bedrijf door deze toevoeging in jouw beveiliging.

2 min gelezen
locker 3

We willen allemaal zeker weten dat onze (waardevolle) spullen nooit worden gestolen, waar we dan ook zijn op dat moment. Dit betreft zowel een pretpark als thuis of op het werk. Bij met name het laatste aspect is het belangrijk dat de beveiliging goed geregeld is. Al helemaal bij bedrijven die veel met flexwerkers werken. Flexwerkers zijn medewerkers die voor een korte periode, wat soms een dag of een paar uur per dag is, werkzaam zijn binnen jouw bedrijf. Dan is het super handig om gebruik te kunnen maken van lockers met pincode. Waarom dit zo is zullen we zo vertellen.

Waarom een locker met pincode?

Het is een goede vraag, waarom heb je een locker met een pincode nodig op het werk? Hierin spelen meerdere factoren een rol. Doordat je namelijk werkt met een locker met een pincode ontneem je jezelf de zorgen die je hebt met bijvoorbeeld het uitgeven van keycards, druppels of badges. Dit is daarentegen ook nog eens een tijdrovende zaak. Verder heb je nooit meer te maken met gebruikers die hun sleutels kwijtraken en dus niet bij hun eigendommen kunnen komen. Daarnaast is het gebruik maken van een locker met pincode erg gebruiksvriendelijk. Dit omdat je dus niet het ongemak ervaart van het gebruik van sleutels of muntgeld. Ook kan je als beheerder van deze lockers een tijdsrestrictie toevoegen. Dit kan je bijvoorbeeld doen wanneer het klokslag 0:00 is of na 24 uur ingebruikname. Bij echt waardevolle bezitten kan je ook gebruik maken van een pincode met RFID, zo verzeker je namelijk de beveiliging hierop.

Hoe gebruik je een locker met pincode?

Het gebruik van een locker met pincode is relatief eenvoudig. De gebruiker van de locker opent het lockerslot met zijn of haar persoonlijke code. Deze code bestaat uit vier cijfers, maar kan eventueel ook een andere lengte bevatten. De beheerder van de lockers heeft ook nog de mogelijkheid om automatische pincodes te genereren. Dit is met name handig wanneer er veel gebruik wordt gemaakt in de relatief korte tijd van de lockers. Zodra er een nieuwe code is gegenereerd, wordt de oude gelijk geblokkeerd om nog meer zekerheid te garanderen.