Eurovisie Songfestival Rotterdam: ontdek de stad

2 min gelezen

Zoals je misschien wel weet, komt het Eurovisie Songfestival naar Rotterdam dit jaar. Na de overwinning van Duncan Laurence vorig jaar, mocht één Nederlandse stad de eer hebben om het Songfestival te organiseren. Een geweldig evenement om te mogen organiseren, maar ook een fantastische mogelijkheid om je stad op de kaart te zetten. Nu hoeft Rotterdam dit binnen Nederland nauwelijks meer te doen, maar onder de vele internationale gasten kan deze stad zich nog wel op de kaart zetten. Wat kun je zoal ontdekken als het Eurovisie Songfestival in Rotterdam wordt gehouden?

De bezienswaardigheden tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam

Wanneer je Rotterdam bezoekt tijdens het Eurovisie Songfestival, zul je jouw ogen uitkijken. Wat voor moois valt er zoal te beleven in deze stad? 

  • De Markthal: wist je dat de grootste overdekte markt van Europa in Nederland te vinden is? In Rotterdam staat dit bijzondere gebouw. Vooral als je van lekker eten uit diverse landen houdt, is de Markthal een must visit.
  • Stoomschip Rotterdam: Rotterdam is dé ultieme havenstad van de wereld. Daarom is de drijvende attractie SS Rotterdam een leuke manier om een middagje te spenderen. Naast rondleidingen is er ook een café waar je een drankje of hapje kunt nuttigen.
  • De Euromast: ook in de hoogte is Rotterdam uiterst pittoresk. Het beste uitzicht heb je, met een hoogte van 185 meter, vanuit de Euromast.
  • De wateren van Rotterdam: een andere kwaliteit van deze stad zijn de vele mooie wateren die er te vinden zijn. Je kunt een bootje huren en het zelf ontdekken, maar het is tevens mogelijk om een bootrondleiding te doen.
  • De bekendere attracties: Erasmusbrug, Centraal Station Rotterdam of de welbekende kubuswoningen.