Het gebruik van verschillende pompwagens

2 min gelezen
stelling op maat

Een pompwagen of palletwagen wordt ook weleens een transpallet genoemd, en is een hulpmiddel om bepaalde goederen op pallets te verplaatsen. Ze worden vaak gebruikt in de logistieke sector, zoals in bedrijven met magazijnen en distributiecentra. Er worden bijvoorbeeld goederen vervoerd van het magazijn naar de vrachtwagen. Ze worden veel gebruikt in combinatie met een heftruck. Heftrucks stapelen de goederen, en palletwagens zorgen voor het vervoeren van deze producten.  Deze pompwagens zijn meestal gemaakt van staal of aluminium, en zijn stevig omdat ze worden belast met zware goederen.  Er zijn verschillende soorten palletwagens, Afhankelijk van de belasting die wordt gedragen en het gebruik.

 

De verschillende soorten palletwagens

Handmatige palletwagens, ook wel handpalletwagens genoemd, worden bediend met hefbeugels, en met spierkracht wordt de palletwagen omhoog gekrikt. Elektrische palletwagens worden bestuurd met behulp van een batterij. Meestal hebben ze ook een meerijplateau zodat de bestuurder mee kan rijden. Een elektrische pompwagen is ook zonder meerijplateau beschikbaar. Elektrische palletwagens zijn handig wanneer er grotere afstanden moet worden afgelegd, bijvoorbeeld in een groot magazijn. Een belangrijke factor van de pompwagen is de capaciteit, dus de hoeveelheid gewicht die kan worden gedragen. Dit kan variëren van 500 tot 3000 kg. Het belangrijkste is dat een palletwagen voldoet aan de behoeften en belasting die gedragen moet worden.

 

Goederen beschermen met aanrijdbeveiliging

Er worden verschillende handelingen uitgevoerd in een magazijn, zoals goederen, opslaan, verpakken of verzenden. Daar komen dus een hoop verschillende zware vervoersmiddelen bij kijken, zoals een vorkheftruck of palletwagen. Er kunnen dus gemakkelijk ongelukken ontstaan. Daarom is Aanrijdbeveiliging van magazijnstellingen essentieel en zelfs verplicht om ongevallen te voorkomen. Deze beveiliging kun je herkennen aan de opvallende geel en zwarte kleuren. Deze aanrijbeveiligingen worden geplaatst op plekken waar stellingen zijn of plekken waar een gevaarlijke situatie kan ontstaan, zoals een magazijn, kleine werkplekken met onvoldoende zicht, of bepaalde werkplekken waar veel vrachtverkeer komt. Het beschermt dus de goederen tegen schade van aanrijdingen. Je kunt kiezen uit hoekbeschermers, stellingbeschermers of rambeveiliging.