Hoe kun jij productiever werken?

3 min gelezen

Effectief en productief werken is voor veel mensen erg belangrijk. Met een proactieve werkhouding kun je immers in kortere tijd meer gedaan krijgen dan wanneer je niet productief bezig zou zijn. Doordat productief werken belangrijk is, zijn veel mensen altijd op zoek naar manieren om zelf productiever te kunnen werken. Hier ben je aan het juiste adres om wat inspiratie op te doen over hoe je deze productievere werkhouding kunt bereiken. Een eerste tip die je bijvoorbeeld tot je kunt nemen is mooie pennen online bestellen. Naast deze tip kun je hier nog over veel meer andere handige tips lezen!

Afleiding minimaliseren

Om productief te kunnen werken is het belangrijk om zo min mogelijk afleiding te hebben. Deze afleiding kan op allerlei verschillende manieren voorkomen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat mensen steeds tegen je praten als jij je werk wilt doen, dan is het verstandig om ergens alleen en afgezonderd te gaan zitten. Een andere manier waarop jij snel afgeleid kan raken is wanneer je in een omgeving met veel rommel zit. Om productief aan de slag te kunnen gaan is een nette en opgeruimde werkplek erg belangrijk. Zorg er dus voor dat aan het begin van jouw werkdag alles om je heen netjes opgeruimd is.

De juiste materialen

Een andere tip die handig is om op te volgen als jij graag productief aan de slag wilt gaan is om er voor de zorgen dat jij in het bezit bent van de juiste en goed werkende materialen. Stel je voor, je moet een lange brief schrijven. Als je dit gaat doen met een pen die niet naar behoren werkt, dan schiet het schrijven natuurlijk niet op. In plaats van een oude matige pen kun je beter een goede en nieuwe parker vulpen bestellen winkel. Naast een goede pen is een goede bureaustoel bijvoorbeeld ook handig om te hebben. In een slechte bureaustoel zul je afgeleid raken omdat je rugklachten krijgt.

Plan je taken goed

Goede planning is ook erg belangrijk om productief te kunnen werken. Als je niet goed plant, dan zullen alle verschillende taken die jij moet doen door je hoofd spoken. Doordat je zo druk bent in je hoofd, kun je je niet goed focussen op je de taak waar je op dat moment mee bezig bent. Dat gaat natuurlijk ten koste van jouw productiviteit. Zorg aan het begin van je werkdag dat je een goed overzicht maakt van de taken die je moet doen. Vervolgens is het slim om je op 1 taak te richten, in plaats van alles tegelijkertijd willen doen.

Vind de balans

De laatste tip om jouw productiviteit te kunnen verhogen heeft te maken met het vinden van de juiste balans. Je denkt misschien dat je heel productief kunt zijn als je 24/7 met jouw werk bezig gaat. Echter, niets is minder waar. Om je tijdens je werkmomenten goed te kunnen focussen, is het belangrijk om in je week ook voldoende rustmomenten in te plannen. Tijdens die rustmomenten kun je energie op doen zodat je er tijdens je werk weer helemaal tegenaan kunt.