Maak jouw website gebruiksvriendelijk met deze webdesign tips!

1 min gelezen

Je wilt natuurlijk graag dat bezoekers jouw website makkelijk kunnen gebruiken. Ze blijven dan waarschijnlijk langer op je site en de kans is ook groter dat ze klant worden. Gebruiksvriendelijke websites worden ook meer gewaardeerd door zoekmachines, waardoor je hoger in de zoekresultaten komt te staan. Dit levert je weer meer websitebezoekers op. Maar hoe maak je je jouw website nu gebruikersvriendelijk? Hieronder vind je onze tips voor gebruiksvriendelijk webdesign Breda.

Webdesign Breda

Duidelijke navigatie

Je bezoekers moeten gemakkelijk van pagina naar pagina kunnen navigeren. Ook moeten ze eenvoudig kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Daarom is het belangrijk om op je website in ieder geval een duidelijk menu met een zoekbalk en opvallende call-to-actions te plaatsen. Ook kun je er eventueel voor kiezen om een sidebar of een menu in de footer te plaatsen. Verder kun je werken met interne links.

Mobielvriendelijk

Een website die niet geschikt is voor mobiel is not done. De meeste bezoekers zullen je website waarschijnlijk via mobiel bezoeken, zeker als consumenten je doelgroep zijn. Maak daarom een website die goed werkt op mobiel.

Laadtijd

Webdesign Breda

Veel bezoekers haken al af als een pagina niet snel genoeg laadt. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Daarom is het belangrijk om te werken aan de laadtijd van je website. Een eenvoudige gratis tool die je hierbij kan helpen is Google Pagespeed. Met deze tool meet je de laadtijd van je website en je krijgt direct ook tips om de laadtijd te verbeteren.