Magento webshop: hoe werkt dat voor uw organisatie?

1 min gelezen

Een Magento webshop is een webwinkel net zoals iedere andere. Dat is bijna letterlijk zo, want het grootste gedeelte van alle webwinkels maakt gebruik van de open source software van Magento. Maar waarom is dat eigenlijk en waarom zou een Magento webshop voor uw organisatie werken?

Waarom een Magento webshop?

Er is een aantal redenen te noemen waarom uw organisatie zou moeten kiezen voor een webwinkel die draait op Magento. Een van de belangrijkste voordelen van Magento is dat de software open source is. Dat betekent in de eerste plaats dat er geen licentiekosten voor het gebruik van Magento betaald hoeven worden. Daarnaast wordt Magento door zeer veel andere webwinkels gebruikt. Dat betekent dat Magento zich in de praktijk bewezen heeft als een stabiel platform. Omdat Magento door veel andere partijen gebruikt wordt, worden er ook veel aanvullende modules gemaakt waarmee u uw webwinkel verder kunt uitbreiden.

Het gebruiksgemak van een Magento webshop

Een magento webshop is daarnaast makkelijk te onderhouden. Beheerders van een online winkel die op Magento draait kunnen hun website makkelijk bijwerken en beheren. Daarnaast kan Magento gekoppeld worden aan tal van andere systemen, zoals bijvoorbeeld boekhoudsystemen of systemen van pakketdiensten.

Is een Magento webwinkel voor mij de ideale keuze?

In veel gevallen zal een webwinkel van Magento voor een organisatie de juiste oplossing zijn. Het kan echter ook zo zijn dat u specifieke wensen heeft waardoor Magento wellicht niet de ideale oplossing is. Jaagers/RIFF adviseert u graag over de mogelijkheden.