Processen optimaliseren met een Green Belt

2 min gelezen

Met een Lean Six Sigma Green Belt zorg je voor verbetering van processen op iedere afdeling binnen je bedrijf. Met een Lean Six Sigma Green Belt training kun je je professionals opleiden tot Green Belt. De Green Belt bestaat uit de werknemers die niet alleen goed zijn in hun werk, maar hiernaast ook tijd investeren in het verbeteren van processen binnen het bedrijf. Dit doen ze niet alleen door hun eigen taken te optimaliseren, maar ook door collega’s te motiveren en activeren.

De training

Een Lean Six Sigma Green Belt training duurt 6 dagen. Het doel van de training is het opleiden van professionals tot procesverbeteraars. Er wordt in de training geleerd om projecten uit te voeren met focus op snelle implementatie. De DMAIC projectstructuur uit de Six Sigma methodiek is waar de nadruk op ligt bij de Lean Six Sigma Green Belt training. Van de zes trainingsdagen zijn er twee gericht op de Lean principes. Bijna iedere maand start er een training. De trainingen zijn op verschillende locaties door het gehele land. Het is ook mogelijk de training online te volgen.

Voordelen en details

Alle locaties voor de Lean Six Sigma Green Belt training zijn uniek. Zo is de trainingslocatie in Rotterdam de Van Nelle fabriek en in Amsterdam in het Planetarium. Een Lean Six Sigma Green Belt is cruciaal als je een verbetercultuur wil ontwikkelen in je bedrijf. Green Belts combineren kennis en ervaring om het optimale uit een afdeling te halen. De training kan gevolgd worden zonder vooropleiding, is internationaal erkend en herkend en ISO 18404 en 13053 gecertificeerd. Er wordt 10 uur besteed aan individuele coaching.