Systemen voor bedrijven

2 min gelezen
crm-systemen

Je bent een bedrijf, of je wilt een bedrijf beginnen. Wat heb je nodig? Naast het bedrijf zelf, de klanten en een product of service, heb je systemen nodig. Wat voor systemen? CRM systeem, systeem voor reclame, een telefoonnummer en of emailadres. Dat zijn een paar systemen dat een bedrijf kan hebben. Waarom hebben bedrijven deze nodig? Sinds de opkomst van het internet en het makkelijker kunnen bereiken van bedrijven en klanten wordt werk steeds drukker. Het is onmogelijk om dit allemaal zelf te doen, hierdoor heb je niet alleen medewerkers nodig, maar ook computersystemen. In deze tekst vertel ik je er wat over.

Voorbeelden

Er zijn te veel systemen en hulpmiddelen om ze allemaal te benoemen, maar er zijn genoeg om als voorbeeld te geven. Denk aan CRM, chat programma’s, sorteer systemen en systemen die automatisch op chat en of e-mails reageren. Je denkt misschien, wat is CRM? Wat zijn chatbots en al deze automatische systemen? CRM als voorbeeld, staat voor Customer Relationship Management. Dat houdt in het behouden van relaties tussen klanten en het bedrijf, dit kan je doen met gebruik van speciale systemen op computers. Chatbots zijn automatische systeempjes die met ervoor gemaakte reacties (door een mens) worden verstuurd om veel gevraagde vragen te beantwoorden.

Hoe staat het met ouderwetse methodes?

Wat bedoel ik met ouderwetse methodes? Hiermee bedoel ik methodes die gebaseerd zijn op papier en rekenmachines, deze methodes zijn erg langzaam vergeleken met nieuwere manieren zoals computerprogramma’s. Betekent dit dat je er niet meer van gebruik kan maken? Dat als je dat wel doet gelijk failliet raakt? Het antwoord is nee, hoewel er betere methodes zijn, ligt het altijd aan het bedrijf. Niet elk bedrijf heeft grote programma’s nodig of bakken aan computers. Hoewel het in sommige sectoren van werk nodig is, kan je bijvoorbeeld als een klein winkeltje nog makkelijk met papier werken. Zodra je bedrijf groot is, zijn deze programma’s een grote aanrader.