TYPO3 is een gratis CMS

1 min gelezen

TYPO3 is door iedereen gratis te downloaden en te gebruiken. Dat is uitstekend nieuws, want het platform heeft vreselijk veel mogelijkheden. TYPO3 is een CMS, een content management systeem. Het wordt gebruikt om websites te maken. Het grote voordeel van een CMS is dat iedereen er een website mee kan maken. Je hoeft geen verstand te hebben van programmeertalen of een ster zijn in het maken van designs voor websites.

TYPO3 en WordPress

Als je over CMS begint dan denken de meeste mensen eigenlijk direct aan WordPress. Dat is niet heel vreemd, want WordPress is verreweg het grootste CMS. Toch heeft TYPO3 enkele pluspunten ten opzichte van WordPress.

TYPO3 is veiliger dan WordPress

Als je kiest voor TYPO3 dan kies je voor een goed beveiligde website. WordPress is namelijk veel vaker aangevallen door hackers. Dat komt voor een deel omdat het marktaandeel van WordPress groter is en er voor hackers dus meer te halen valt. Daar komt bij dat TYPO3 een veiligheidsteam heeft.

Meer mogelijkheden

Gebruikers van TYPO3 hebben in principe meer mogelijkheden tot hun beschikking dan mensen die met WordPress een website maken. Daar staat wel tegenover dat de leercurve bij TYPO3 ietsjes hoger ligt. Wanneer je voldoende tijd besteedt binnen het CMS dan wordt het allemaal erg duidelijk en overzichtelijk. TYPO3 is dan wel weer geschikter voor het bouwen van een website met veel pagina’s.