Veiligheidstoezicht door experts

2 min gelezen

Het beveiligen van je werknemers en klanten heeft een hoge prioriteit bij vele Nederlandse ondernemingen. G4S helpt organisaties het veiligheidsvraagstuk professioneel op te lossen, ze levert hiervoor gekwalificeerd personeel en/of diensten. Door het aanbieden van hoogwaardige trainingen zorgt G4S dat het personeel voorbereid is ingeval van calamiteit. Wanneer het werk scherp toezicht behoeft van een veiligheidsexpert is het ook mogelijk om veiligheidsexperts op basis van detachering te leveren. Deze experts leveren veiligheidstoezicht in uiteenlopende disciplines voor zowel reguliere als specialistische opdrachten. 

Professionals in veiligheidstoezicht

G4S levert deze professionals op operationeel en coördinerend niveau. Verder hebben deze experts een ruime ervaring in diverse uiteenlopende branches. Immers elke bedrijfstak heeft zijn eigen specifieke veiligheidsvraagstukken. Momenteel hebben de G4S experts bewezen ervaring in de zware industrie zoals chemie, olie en gas. Maar ook in de bouwsector,bij (lucht)havenbedrijven, in de voedingsindustrie, gezondheidszorg en publieke sector staan ze hun mannetje. Uiteraard worden deze expert zorgvuldig geselecteerd en gedurendend het hele jaar regelmatig geschoold. Zo zijn ze dus altijd op de hoogte van de laaste veiligheidseisen of voorschriften. Door deze continue scholing is het mogelijk om de hoogste kwaliteit supervisie te garanderen. 

Veiligheidstoezicht in verschillende disciplines 

Een voorbeeld van gespecialiseerd veiligheidstoezicht gebeurd door de gasanalist. Hij weet als geen ander dat het vrijkomen van hoge concentraties gassen vaak ongewenst is. Door het doen van regelmatige metingen houdt hij de concentraties goed in de gaten. Door gebruik te maken van een gasdetector zal hij metingen doen, op basis van de meetresultaten zal hij adviseren of een ruimte gasvrij verklaard kan worden. De gasexpert meet verschillende gassen waaronder O2, LEL, H2S en CO. Door het volgen van de benodigde trainingen kan de gasexpert zich verder ontwikkelen naar een brand- veiligheidswacht. Verder zal de gaswacht alarmeren bij gevaar en eerstelijnsinterventie initiëren. Gekwalificeerde gaswachten bezitten diverse certificaten zoals op het gebied van het meten en detecteren van gevaarlijke stoffen.