Verzekering voor starters: pakket of individuele

2 min gelezen

We hebben het in dit artikel over verzekering voor starters. Als je een bedrijf start, dan kan daar veel geld in gaan zitten. Als er dan vervolgens iets gebeurt dat je veel geld gaat kosten, dan is dat er wellicht niet. Daarvoor zijn er verzekeringen. Verzekeraars bieden pakketten aan met diverse verzekeringen gebundeld. Dat kan een goede optie zijn. Maar welke verzekeringen heb je voor jouw bedrijf nodig? Dat kan per type bedrijf wat verschillen. We zetten in de volgende paragraaf een aantal soorten verzekeringen op een rijtje.

Soorten bedrijfsverzekeringen

Een aantal soorten bedrijfsverzekeringen voor starters zijn:

 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade, die je bij de uitvoering van je bedrijf aan personen of andermans voorwerpen veroorzaakt. Het kan heel goed zijn dat een bedrijf, waar je werk gaat uitvoeren, vereist dat je deze verzekering hebt.
 • Rechtsbijstandverzekering
  Als je in een conflictsituatie terechtkomt en je moet juridische hulp inroepen, dan kunnen de kosten daarvan hard oplopen.
 • Inventarisverzekering
  Als je voor je bedrijf veel en/of dure bedrijfsmiddelen hebt aangeschaft, dan kan de schade door bijvoorbeeld brand, water en diefstal, de nekslag voor je bedrijf zijn.
 • Voorraadverzekering
  Voor je voorraad gelden vergelijkbare risico’s als voor je inventaris. Als veel geld in voorraden zit, dan is het nemen van een voorraadverzekering zeker het overwegen waard.
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering
  Voor een ondernemer bestaat er van overheidswege geen uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Voor dat risico zal je zelf een verzekering moeten afsluiten.

Pakketten

Zoals al genoemd is, zijn er verzekeringsmaatschappijen die pakketten met verzekeringen voor starters aanbieden. Die kunnen goedkoper uitvallen dan losse verzekeringen voor starters. Een aanpak is, dat je vaststelt welke verzekeringen je voor je bedrijf nodig hebt. Je telt de kosten van die individuele verzekeringen bij elkaar op en dat bedrag is het maximum voor een pakket. Vervolgens kan je de pakketten met elkaar vergelijken en het pakket kiezen dat het beste bij je bedrijf past.