Waardebepaling van een voertuig met een kentekencheck

2 min gelezen

Als je een auto wilt kopen, is het verstandig om informatie te krijgen over dat voertuig kan via de RDW. RDW staat voor RijksDienst Wegverkeer. Je kunt het kenteken invoeren en dan krijg je alle informatie die bij de RDW bekend is over een voertuig.

De gegevens die de RDW bijhoudt, is veel door alle gegevens die tijdens de APK-keuringen wordt opgeslagen. Door deze informatie kun je veel beter in schatten wat voor auto het is en in wat voor staat hij kan zijn. De RDW is dus behulpzaam, doe er je voordeel mee.

Waarde van de auto

Al deze gegevens bepalen vaak de huidige waarde van de auto. Voor velen is dat het belangrijkste aspect. De RDW heeft een dagwaarde van de auto. Die dagwaarde is ook handig als je zelf je auto wilt verkopen. Voer je eigen kenteken in, en je ziet wat je ervoor kunt vragen. Dit is uiteraard een schatting.

Mensen spelen vaak ook met de km-standen. Hoe lager de stand, hoe hoger de waarde van het voertuig. Om die rede is het ook verstandig om een kentekencheck te doen. Het kan zijn dat je een auto heel snel kwijt wilt. Dan kun je iets onder de dagwaarde wilt gaan zitten. Hoe goedkoper, hoe eerder je de auto hebt verkocht. Dat kun je ook doen met een kentekencheck op kentekencheck.eu.

Een goedkope auto met een hoge belasting is uiteindelijk een duur voertuig. Als de keuring net achter de rug is, kun je het eerste jaar er mee doorrijden. Voorkom dus een miskoop met hoge kosten, een gunstige prijs of andere zaken. Check het!