Waarom Een Voorbeeld Offerte Een Jonge Ondernemer Kan Helpen

3 min gelezen
Factuur

Vandaag de dag is de handelswereld enorm competitief, en hoe moeilijk het ook is, het is belangrijker dan ooit om vooraan in de rij te blijven staan. De zakenwereld verandert snel, en er is maar een manier om te overleven en succesvol te blijven, en dat is marktonderzoek en trend analyse. Als jij een zakenpersoon bent, weet je dat het allereerste belangrijke contactmoment tussen jou en een eventuele klant het moment van de offerte is. Snel en professioneel een offerte opstellen is in deze harde wereld een belangrijke manier om goed te benutten.

Het is de nachtmerrie van elke ondernemer: een zodanig grote potentiële klus kwijtraken, dat het echt effect heeft op het voortbestaan van je bedrijf. In veel gevallen uit het verleden kwam het mislukken van de deal ook echt door een onvolledige of foutieve offerte. Je moet dus het beste beentje voortzetten met volledige, professionele offertes, zodat dat jou niet zal overkomen. Jouw offertes zijn het bewijs van jouw gezonde bedrijf, en je factuur is de belangrijkste wijze om winst en inkomen te genereren. Met het oog op deze feiten kunnen we concluderen dat de communicatie via je documenten, zoals een voorbeeld offerte, van essentieel belang is voor het succes van jouw bedrijf.

Factuur

Een offerte is een officieel en professioneel document waarin je verschillende details prijsgeef over jouw handelswijze ten opzichte van een project of deal richting de klant.

  • Het standaard format van de offerte moet alle benodigde informatie van het project of de afspraak helder weergeven, zodat het beschouwd kan worden als legitiem bewijs van jullie overeenkomst.
  • Het gehele vervolg van jullie zaken zal afhangen van dit eerste document; en mocht er toch iets fout gaan, kan de offerte als bewijs dienen voor jullie gemaakte afspraken.
  • Het is cruciaal dat je alles op alles zet om de cliënt zo goed mogelijk te informeren; dit pleit voor jou en je onderneming.
  • Het is ook essentieel dat je vertrouwen weet op te bouwen door je bedrijf zo goed en nauwkeurig mogelijk neer te zetten in de ogen van de klant.

Een professionele standaard offerte heeft een specifieke opbouw

In  den beginne: het moet voorzien zijn van de naam, het adres, registratienummer, contactgegevens van beide partijen en een bedrijfslogo.

In het centrale deel: dit is het deel waarin alle informatie over de geofferde/geleverde diensten/producten zo uitvoerig mogelijk moeten worden weergeven. Productnummers, type van de diensten, exacte hoeveelheden en leveringen, maar ook de uitleg over specifieke begrippen of nummers moet hier worden meegenomen. Zelfde geldt voor betalingen, betalingswijzen, aanmaak- en vervaldata, et cetera. En niet onbelangrijk: de periode waarin verwacht wordt dat de klant de rekening betaalt moet ook duidelijk moeten worden weergeven.

Factuur

Er zijn professionele factuur en offerte bedrijven; een goed voorbeeld is Facturatie Office, dat heldere, professionele voorbeeld offertes in PDF of Doc aanbiedt die jij kan gebruiken voor de opbouw van jouw eigen offertes. Deze templates zijn beschikbaar op hun website en zijn gratis. Als je tevreden bent, kun je je inschrijven voor hun betaalde diensten, om jouw online factuur ervaring nog verder te verrijken.