Werkplekbeheer

1 min gelezen

Het inrichten, het op afstand beheren en het monitoren van werkplekken wordt ook wel werkplekbeheer genoemd. Organisaties beschikken in de meeste gevallen over verschillende werkplekken. Dit kan gaan om zogenaamd statische werkplekken (werkstations en servers) maar kan daarnaast ook om flexibele werkplekken gaan in de vorm van laptops en tablets. Elke organisatie wil kunnen bouwen op betrouwbare apparatuur en dat is waar dit programma voor moet zorgen. Goed werkplekbeheer betekent niets anders dan een veilige en altijd goed functionerende werkplek.

Tijdelijke bestanden opschonen en fouten in logboek controleren

Dit programma zorgt voor Windows updates en monitort antivirus en anti-malware zoals het ook de back-ups voortdurend in de gaten houdt. Bovendien zorgt dit programma ervoor dat de Microsoft Updates uitgevoerd worden en dat geldt ook voor de updates van Driver, Java en Adobe. Werkplekbeheer zal tijdelijke bestanden opschonen en fouten in het logboeken controleren.

Bestanden en applicaties altijd veilig

Tijdens de reguliere kantooruren zal bovendien ondersteuning gegeven worden terwijl ook de belasting CPU, het netwerk, het ram-geheugen en de harde schijf voortduren gemonitord worden.  Elke dag wordt door dit programma een back-up van de werkplek gemaakt. Deze back-up wordt vervolgens opgeslagen in het datacentrum. Zo weet je zeker dat al je bestanden en applicaties veilig zijn in het geval van een calamiteit.